Minta Transfer RM2,300 ke akaun ni tapi Mak Transfer 2 Juta… Cubaan scam gagal, scammer kena game

Cubaan seorang individu memperdayakan wanita bagi mendapatkan wang berjumlah RM2,300 menemui kegagalan apabila wanita berkenaan mengetahui individu itu menyamar sebagai anaknya.

Menurut Nurul Sulehah yang berkongsi mengenai kejadian itu berkata, gambar itu diperolehi dari group WhatsApp keluarganya.

“Abahbaru send ni kat group family. Scammer guna lagi gambar Tuan Hafiz Sam. Sekarang abah tengah melayan pura-pura tak cam scammer. Kita tengok ya siapa yang game siapa.

“Hati-hati, simpan siap-siap nombor telefon scammer di atas. Mungkin kita akan menjadi mangsa,” katanya.

Berdasarkan perbualan WhatsApp itu, suspek meminta wang berjumlah RM2,300 dimasukkan ke dalam akaun Ustaz Haji Maidin Matnor.


Mak Nak solat

Alasan Mak yang Pawer

Mak Pancing Banyak duit


Adik pi rumah leha pulak

Hapis ke Hafiz

Mak Belanja Gambar Bank

Mak dah siap transfer nak bg resit, Tgguu!!!

Baru Kau tahu erti sesalan… noob punya scammer

Minta 2300 mak transfer 2 juta… mak sayang ke tak syg? hahhaha

Korang simpan la no ni… kalo takde keje nak buat korang layan2 la dia dulu.

Sumber: Nurul Sulehah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *